Przepis na ciasto Pizzy Hut

ciasto pizza hutChcesz się dowiedzieć jak zrobić ciasto z Pizza Hut? W tym przepisie prezentujemy sposób w jaki jest przygotowane ciasto na pizze w znanej pizzerii.

Składniki

  • 30 g drożdży
  • 400 g mąki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • pół łyżeczki soli
  • 1/3 szklanka mleka
  • 1/3 szklanka wody
  • szczypta pieprzu
  • szczypta ziół(np. bazylia, oregano)

Przygotowanie

Pierwsza czynność jaką wykonujemy to rozcieńczenie 1/3 szklanki mleka z 1/3 szklanki wody. Do głębokiego naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy sól, rozkruszone drożdże, oliwę z oliwek i odrobinę rozcieńczonego mleka z wodą. Następnie wyrabiamy ciasto dodając stopniowo pozostałe rozcienczone mleko. Gdy ciasto będzie już dobrze wyrobione odstawiamy je na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Po godzinie, wykładamy ciasto i rozwałkowujemy je na placek o grubości ok  5 mm. Pizze piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.



Podziel się przepisem ze znajomymi:

95 komentarzy “Przepis na ciasto Pizzy Hut

  1. lalllalalallala

    Rewelacyjna pizza wychodzi!;)

  2. sylwia

    Ciasto właśnie rośnie, niedługo podzielę się swoją opinią :)

    • sylwia

      dooobreeee;]
      Robiłam wiele pizz, ale naprawdę smaczne, cienkie ale puszyste w środku i chrupiące;]
      Nie przesadzajcie z ilością składników, a będzie znakomicie smakować.
      Ja proponuję:

      sos pomidorowy- przecier z kartonika, szczypta soli i pieprzu , majeranek i podgrzać aż zabulgocze wystudzić

      ser żółty i mozarella

      salami

      czerwona cebula cienko pokrojona

      papryka cieniutkie plasterki

      Pychhaaaaaa…………..

  3. Edyta

    Pizza jest wspaniała!!!!
    ja troszkę za mocno rozwałkowałam wiec zrobiłam zawijane boczki a w środku ser – prawie jak królewska w Pizzy Hut!
    Rewelka, POLECAM!!!

  4. paulina

    Jaka duża wychodzi ta pizza?

  5. Patka

    a jaką mąke do tego użyć ? :)

  6. PATYRCJA

    SMAKUJE DOSKONALE SMACZNEGO

  7. Natalia

    Właśnie się zabieram do robienia :)

  8. ania-gotuje

    mąka to bardzo ogólnie powiedziane. Myślę, że powinien być zaznaczony jej rodzaj ;)

    • Mateusz

      ania wez sie do mnie odezwij :)

    • Grześ

      to jaką mąkę Ty zastosowałaś bo ten właśnie temat jest mi dobrze znany :)

    • patrykl

      Najlepiej użyć mąki typu 450 czyli tak zwana mąka ,,Tortowa” ;)

  9. Anonim

    A nie mozna wczesniej drozdzy rozcienczyc w wodzie?

  10. Ania

    Pizza mi wyszła cała moja rodzina nawet moje młotsze siostry jadły{ bo ja mieszkam u rodziców narazie} przepiszna palce lizac polecam.

  11. Inka

    własnie siedzi w piekarniku :)

  12. Anonim

    Bardzo dobra ale nie jadlem
    xD

  13. ola

    właśnie zrobiłam ciasto i nie wiem czy mi wyjdzie :)

  14. mania

    A jednak skusiłam się na to żeby to upiec myślę że będzie dobra po tym jak zobaczyłam komentarze to bardzo zaciekawiło mnie to jak smakuje może i mi ona posmakuje ;]

  15. krzychu

    bardzo dobra pizza wlasnie robię ja juz drugi raz wszystkim smakuje dzięki za przepis …………..

  16. julia olejniczak

    mniam mniam!!!!

  17. Asia

    Też się zabieram zaraz za pizze,już parę dni córce obiecuję :)Trzymajcie kciuki.

  18. pio

    właśnie robie następną to moja już 3. pierwsza nie wyszła za długo trzymałem w piekarniku. przy drugiej ciasto zrobiłem troche za grube i nie było zbyt smaczne. teraz zrobie cieniutkie :)

  19. Julek

    Mleko i woda mają byc zimne czy ciepłe ?

    • Ola

      Ja mleko lekko podgrzałam i ciasto dobre się wyrobiło :)

  20. Anna

    Zobaczymy, na razie ciasto wyrobione zgodnie z przepisem, po kolei. Rośnie…

  21. Barti

    No wlasnie zjedlismy :) Wyszla rewelacyjna! Dzieki za przepis :)

  22. Damian Martin

    Pizza była super, bardzo pyszna. Bez żadnego doświadczenia w kuchni za pierwszym razem wyszła rewelacyjnie. Mogę polecić do tej pizzy sos z tej strony (sos „madero”) http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/02/sos-do-pizzy-sos-pomidorowy.html
    Pizzę robiłem z cebulą, pomidorem, pieczarkami, kiełbasą i serem żółtym.
    Dla czterech osób najlepiej zrobić dwie takie pizzy. I najlepiej kierować się według przepisu.
    Wielkie dzięki za przepis. :)

  23. cg

    ja robie z takiego samego przepisu. ta pizza jest pyszna. ale dodam 1 rzecz. ona w niczym nie przypomina ciasta z pizzy hut niestety.

  24. Pasqual

    Właśnie biorę się do roboty

  25. OlusiaQ

    Booooska ! Nigdy w życiu lepszej nie jadłam smakuje prosto jak z pizzeri HUT : ) I prosto z pieca : P POLECAM

  26. aneczka

    najlepsze ciasto na świecie!!!!!!!!!!!!!!!!!

  27. Pako

    Faktycznie pizza świetna ale do pizzy hut to jej lata świetlne brakuje

  28. magda

    Robię już drugi raz ciasto na pizze z przepisu. Jest rewelacyjne, faktycznie rośnie, jest delikatne i mięciutkie.Pizza wychodzi doskonała.Dziękuję

  29. Olgunia

    Ciasto rewelacja, wg mnie do ciasta można dodać więcej soli. I drożdże wygodniej rozpuścić w letnim rozcieńczonym mleku. A tak super, dawno nie jadłam tak dobrej pizzy. A i ja skróciłam czas pieczenia do 10 min. żeby ciasto było miękkie a nie spieczone. Polecam

  30. Józek

    Świetny przepis. Wczoraj zrobiłem narzeczonej na urodzinki i była zachwycona! Nie wierzyła, że to nie pizza z pizzeri;)

  31. Kasia

    robiłam wczoraj ciasto wyszło smaczne ale nie takie jak z pizza hut…
    zrobiłam tak jak w przepisie ale z połowy skladników bo niby ten przepis jest na 2 pizze wiec sama bym tyle nie wciagnełam….
    Ciasto nie wiem czemu wyszło mi chrupiace ale bardziej jak tarta niz pizza.
    Dlaczego?

    • ddd

      za dużo tłuszczu/oleju i wtedy taki jest efekt

    • malwinka

      poniewz w pizzeri uzywaja polepszaczy i spulchniaczy mimo ze nie mowia o tym.Poza tym w knajpie jest piec dostosowany do pizzy.Ciasto ze skladnikami piecze sie zaledwie kilka minut

  32. Marta

    Jaką makę uzyc , zwykla przeszną? I drozdze swieze mają być?

    • admin

      Mąka może być nawet najtańsza z biedronki:) a co do drożdży to najlepiej świeże.

  33. Andrea

    Witam,

    Dzisiaj robiłem ciasto na pizze z tego przepisu pierwszy raz, wychodzi jak z pizerni :) Polecam

  34. ania

    właśnie robie – zobaczymy :-)

  35. ania

    pizza super-wczoraj robiłam. :-) rewelacja. Polecam.

  36. wojo

    wlasnie robi,sie okaze

  37. Waldek

    Robiłem dwa razy jest OK Ja dałem jedną i trochę łyżeczki soli pół łyżeczki cukru mąkę kupiłem specjalną do pizzy i piekłem ok 6minut w piekarniku na specjalnym kamieniu który rozgrzałem do temp. 280 st.C Mąkę i kamień kupiłem na Allegro Wszyskie składniki włożyłem razem do Termomiksa czas wyrabiania to 3 minuty na interwale.

  38. magdalena

    magda luty 9,2014 dzisiaj robilam.pizza byla super wszyscy sie zajadali

  39. edzia

    Pizza palce lizać !!! Robię ją od dłuższego czasu i zawsze wychodzi rewelacyjna – puszysta w środku, a na zewnątrz delikatnie chrupiąca. Polecam wszystkim smakoszą !!!

  40. leattlekitchen

    zrobilam dzis (zwykla maka pszenna, swieze drozdze) – jest naprawde takie jak z pizza hut! a nawet lepsze… ;)

  41. aliss

    jestem w trakcie pieczenia ale zastanawiam sie czy musze czymś posmarować blache

  42. wikcia

    Cudowny przepis.Cała moja rodzina bardzo chwaliła moją pizze z tym przepisem na ciasto. Dzisiaj robię ją drugi raz a mój mąż z dziećmi już nie mogą się jej doczekać :-) Pozdrawiam

  43. xDxD

    jak duż pizza wychodzi ? :)

  44. Elżbieta

    pizza smakowala -wczoraj zrobilam i zaskoczylam domownikow,naprawde super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  45. Aga

    Witam, ile pizz wychodzi z przepisu? :)

  46. Julia

    Pizza w smaku wyszła dobra, ale podczas robienia ciasta miałam wrażenie, że za mało w przepisie mąki albo za dużo wody z mlekiem. Musiałam dosypywać sporo nadliczbowej mąki, żeby ciasto odkleiło się od moich rąk. Jest na to jakiś sposób?

    • tom

      zamiast sypać mąką polewaj ręce oliwą z oliwek

  47. martina stosel

    Dobra mjam mjam

  48. andrzej

    No nie do końca to ciasto jest takie jak w PH! Tam wcale, a wcale nie czuć drożdży, a tutaj czuć. do tego tam ciasto jest mega delikatnie chrupiąc,e a to już nie tak.

    Szukam dalej przepisu na ciasto jak w PH:(:(:(

    • xxx

      Zapraszam do Pizza Hut, nigdy nie zrobisz takiej w domu. Jest to długi, kilkugodzinny proces rośnięcia ciasta w specjalnych maszynach.

  49. Wanessa

    Pizza wyszła dobra , oczywiście że w Pizza Hut jest lepsza , ale ta też jest bardzo smaczna.

  50. xxx

    No więc zrobiłam ciasto, tak jak w przepisie… i stoi 20 minut. Nie wiem, czy rośnie, wątpię w sumie i to mnie niepokoi :( zastanawiają mnie te drożdże – mają być po prostu pokruszone, nie podgotowane z mlekiem? Mam nadzieję, że ciasto wyjdzie no i że w ogóle urośnie…

  51. Baśka

    ciasto jak gruz dla cyganów robi się jedna wielka gruda!

  52. Paula

    Czy można użyć drożdży w proszku?

  53. pysiaariana

    IDEALNA, PO PROSTU BRAK SLOW !!!

  54. pysiaariana

    ja dodalam jeszcze cukru do ciasta

  55. kostkajola@gmail.com

    jutro spróbuje tego smacznego przepisu

  56. maleńka

    Pizza REWELKA!!!!! POLECAM! :D

  57. dominika

    A jajek się nie daje do ciasta?

    • Towarzyska mamba

      Nie. Jajek nie dodaje się do ciasta :) Bez pozdrowień
      Pozdrawiam :*

      • Towarzyska mamba

        Miałabyś chrapkę na nieco przyjemności. Bo jakbyś chciała możemy…. zrobić pizze razem :)

  58. xxx

    Pracuje w Pizza Hut i NIGDY nie dodajemy mleka do ciasta!!!
    Kto Wam takich głupot nagadał!!!

  59. hans

    Od kiedy do ciasta pizzy leje się mleko????

  60. Agatka

    tajemniczym składnikiem jest owszem mleko… ale w proszku, wmieszane jest w mąkę, którą dodaje się do ciasta. Dada!

  61. Ktoś

    Dlaczego odbiega od ciasta z PizzaHut? Odpowiedź jest prosta: bo w przemysłowych pizzeriach używane są ‚dodatki’ piekarnicze… czasami mniej, czasami więcej… oferta firm zaopatrujących piekarnie, pizzerie czy cukiernie jest bogata. Spulchniacze, ulepszacze, środki utrzymujące wilgoć itp. Lepiej korzystać z oferty małych pizzerii

  62. Dariusz

    Witam, wlasnie zachecony Waszymi opiniami robie te pizze.Umieram z dziewczyna z ciekawosci jak bedzie smakowala.Dariusz i Basia z Glasgow Szkocja.

  63. Towarzyska mamba

    Pizza nie jest za dobra, ponieważ jej gęstość nie jest perfekcyjna. LOL

  64. Towarzyska mamba

    NIe jestem zadowolony z przepisu. Komentarze nie są zgodne z prawdą. Mleka się nie dodaje do pizzy. Jedynie mozna dodać ŚMIETENKĘ. Pozdrawiam bez pozdrowień. Towarzyska mamba :**

  65. Towarzyska mamba

    Moja pizza jest zbyt dobra, aby się dzielić z innymi. Dlatego nie podam przepisu na MOJĄ perfekcyjną PIZZE :| Ale zastanawiam się czy nie zrobić programu kulinarnego, jak myślicie?

  66. Towarzyska mamba

    Dopiero od miesiąca interesuje się gotowaniem, a pizze robiłem wczoraj. Mimo tego czuje, że jestem w stanie prowadzić taki kulinarny program :)

  67. Towarzyska mamba

    Moje dziaciaczki bardzo uwielbiają moją własną Pizze i kuchnie. Dlatego proszę nie krytykowac moich idywidualnych komentarzy. IXDE

  68. DARIUSZ PAWŁOSKI

    DOBRE

  69. wlodi

    ciula, w pizzyhut sie mleka nie dodaje :v

  70. ann

    Ciasto wychodzi za chrupkie przez za dużą ilość mleka-za 2 razem dałam odrobinkę (około 2 łyżek) i było akurat. Za 2 razem dodałam też wiecej wody tzn wiecej niz 2/3 szklanki (jak podane jest w przepisie) i masa nie wyszła mi tak gęsta przez co ładnie puszysto urosła bez godzinnego czekania +plus wiecej soli. Wyszła mi 1 pizza.

  71. Monikaa

    Super ekstra! Polecam

  72. Dorocia

    Moge dołączyć sie do opinii bardzo smaczna pizza:) dodałam troszkę gałki muszkatulowej do ciasta.Wyszla chrupiącą,nie sucha,szybko sie upiekla.Kawalki mozna trzymać w dłoni.Dziekuje zatrzymuje i powtórzę:)ps.dodałam też łyżeczkę cukru do ciasta.

  73. pierogi@o2.pl

    do pieca włożyć od razu ze składnikami?

  74. tomkojad

    Własnie rosnie niewiem czy dobrze zrobiłem bo coś ciasto wycodzi jak na racuchy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

E-mail