Przepis na ciasto Pizzy Hut

ciasto pizza hutChcesz się dowiedzieć jak zrobić ciasto z Pizza Hut? W tym przepisie prezentujemy sposób w jaki jest przygotowane ciasto na pizze w znanej pizzerii.

Składniki

  • 30 g drożdży
  • 400 g mąki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • pół łyżeczki soli
  • 1/3 szklanka mleka
  • 1/3 szklanka wody
  • szczypta pieprzu
  • szczypta ziół(np. bazylia, oregano)

Przygotowanie

Pierwsza czynność jaką wykonujemy to rozcieńczenie 1/3 szklanki mleka z 1/3 szklanki wody. Do głębokiego naczynia wsypujemy mąkę, dodajemy sól, rozkruszone drożdże, oliwę z oliwek i odrobinę rozcieńczonego mleka. Następnie wyrabiamy ciasto dodając etapowo pozostałe mleko. Gdy ciasto będzie już dobrze wyrobione odstawiamy je na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Po godzinie, wykładamy ciasto i rozwałkowujemy je na placek o grubości ok  5 mm. Pizze piec w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.

44 comments on “Przepis na ciasto Pizzy Hut

    • dooobreeee;]
      Robiłam wiele pizz, ale naprawdę smaczne, cienkie ale puszyste w środku i chrupiące;]
      Nie przesadzajcie z ilością składników, a będzie znakomicie smakować.
      Ja proponuję:

      sos pomidorowy- przecier z kartonika, szczypta soli i pieprzu , majeranek i podgrzać aż zabulgocze wystudzić

      ser żółty i mozarella

      salami

      czerwona cebula cienko pokrojona

      papryka cieniutkie plasterki

      Pychhaaaaaa…………..

  1. Pizza jest wspaniała!!!!
    ja troszkę za mocno rozwałkowałam wiec zrobiłam zawijane boczki a w środku ser – prawie jak królewska w Pizzy Hut!
    Rewelka, POLECAM!!!

  2. Pizza mi wyszła cała moja rodzina nawet moje młotsze siostry jadły{ bo ja mieszkam u rodziców narazie} przepiszna palce lizac polecam.

  3. A jednak skusiłam się na to żeby to upiec myślę że będzie dobra po tym jak zobaczyłam komentarze to bardzo zaciekawiło mnie to jak smakuje może i mi ona posmakuje ;]

  4. mniam mniam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. właśnie robie następną to moja już 3. pierwsza nie wyszła za długo trzymałem w piekarniku. przy drugiej ciasto zrobiłem troche za grube i nie było zbyt smaczne. teraz zrobie cieniutkie :)

  6. Pizza była super, bardzo pyszna. Bez żadnego doświadczenia w kuchni za pierwszym razem wyszła rewelacyjnie. Mogę polecić do tej pizzy sos z tej strony (sos „madero”) http://kulinarneprzeboje.blogspot.com/2013/02/sos-do-pizzy-sos-pomidorowy.html
    Pizzę robiłem z cebulą, pomidorem, pieczarkami, kiełbasą i serem żółtym.
    Dla czterech osób najlepiej zrobić dwie takie pizzy. I najlepiej kierować się według przepisu.
    Wielkie dzięki za przepis. :)

  7. ja robie z takiego samego przepisu. ta pizza jest pyszna. ale dodam 1 rzecz. ona w niczym nie przypomina ciasta z pizzy hut niestety.

  8. Robię już drugi raz ciasto na pizze z przepisu. Jest rewelacyjne, faktycznie rośnie, jest delikatne i mięciutkie.Pizza wychodzi doskonała.Dziękuję

  9. Ciasto rewelacja, wg mnie do ciasta można dodać więcej soli. I drożdże wygodniej rozpuścić w letnim rozcieńczonym mleku. A tak super, dawno nie jadłam tak dobrej pizzy. A i ja skróciłam czas pieczenia do 10 min. żeby ciasto było miękkie a nie spieczone. Polecam

  10. robiłam wczoraj ciasto wyszło smaczne ale nie takie jak z pizza hut…
    zrobiłam tak jak w przepisie ale z połowy skladników bo niby ten przepis jest na 2 pizze wiec sama bym tyle nie wciagnełam….
    Ciasto nie wiem czemu wyszło mi chrupiace ale bardziej jak tarta niz pizza.
    Dlaczego?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.