Pizza peperoni

Przepis na pizzę pepperoni z dodatkiem pomidora, papryczki pepperoni, ananasa i pieczarek. Pizzę pepperoni można podawać tylko z salami bądź z dodatkiem warzyw.  Smacznego!

Pizza peperoni
Czas przygotowania: 
Czas gotowania: 
Czas całkowity: 
Składniki
Ciasto
  • 250 ml ciepłej wody
  • 350 dag mąki
  • 25 dag drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta cukru
  • 2 łyżki oleju
Dodatki
  • pomidor
  • salami
  • mała cebula
  • papryczki peperoni
  • 2 ząbki czosnku
  • sos pomidorowy
  • papryka
  • 5 pieczarek
  • ananas
  • ser żółty około 200 gram
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • olej
Przygotowanie
  1. Drożdże pokruszyć i rozmieszać z wodą.
  2. Dodać cukier i trochę mąki.
  3. W głębokim naczyniu wymieszać resztę mąki z solą.
  4. Rozczyn dodać do mąki i wlać łyżkę oleju.
  5. Wyrobić na gładką masę.
  6. Ciasto odstawić do wyrośnięcia na 45 minut w ciepłe miejsce.
  7. Cebulę pokroić na cienkie plasterki i zeszklić.
  8. Czosnek drobno posiekać.
  9. Salami, pomidora i pieczarki pokroić w plastry.
  10. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach.
  11. Gdy ciasto wyrośnie wyłożyć je na blachę posmarowaną olejem.
  12. Ciasto posmarować sosem pomidorowym.
  13. Posypać przyprawami oraz czosnkiem i cebulą.
  14. Następnie nałożyć salami, pomidora, ananasa, pieczarki i peperoni.
  15. Całość posypać serem żółtym.
  16. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około pół godziny.

 



Podziel się przepisem ze znajomymi:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

E-mail

Oceń ten przepis: